🇹🇷 Hakan Esmer

Hakan Esmer
 


 1973 yılında Vakfıkebir/Trabzon'da doğan Hakan Esmer, 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü' nden mezun olarak, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans programını tamamladı.

1996 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Hakan Esmer aynı bölümde sırasıyla Temel Sanat Eğitimi, Duvar Resmi Teknikleri, Vitray ve Resim derslerini yürütmüştür.
37 kişisel sergi açan sanatçının, aralarında Eczacılar Birliği Resim Yarışması, Tekel Resim Yarışması, Şefik Bursalı Resim Yarışması, Antalya Resim Festivali, Talens Resim Yarışması, Tunus/Monastir Uluslararası Plastik Sanatlar Festivali “Büyük Ödül”ünün de bulunduğu toplam 15 ödülü bulunmaktadır.
T.C. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen proje kapsamında eserleri; Berlin(Almanya), Abuja(Nijerya) ve Nahçıvan Özerk Bölgesi T.C. Büyükelçilik koleksiyonlarına dahil edilmiştir.
2012 yılının Ocak ayında görevinden ayrılan Esmer, çalışmalarını halen Eskişehir'deki atölyesinde sürdürmektedir.




 Eserlerinde daha önce de sık sık değindiği su ve su kültürünü peyzaj soyutlamaları ile sunarken, zaman ve mekan içerisinde sıkışan figürlere, renklerden kurguladığı yeni bir dünyada inadına yer veriyor.



 Sanatçı, renkleri paletinde yeniden yaratıp, yoğurup yeni bir kimlikle tuvale aktarılırken, leke ve renklerin kendilerine özgü ritimlerini, güçlü bir senfonik eserde yer alan uyum ve karşıtlıkları, plastik dilin usta kurgusu ile örgütleyerek karşımıza çıkarmaktadır. Bu anlamda ‘’Renklerin Senfonisi’’ Hakan Esmer’in doğayı, yaşamı, insanı, kenti coşkulu ve özgün bir yorumla ele almasının yalın ve güçlü bir ifadesidir.









 http://www.hakanesmer.com/




Comments