🇹🇷 Peruze

Peruze 


 Peruze 1967 İzmir doğumludur. 9 Eylül Üniversitesi Resim bölümü mezunudur . On dört kişisel, elliye yakın karma ve yarışmalı sergide yer alan sanatçının yedi ödülü bulunmakta , eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonda yer almaktadır.2007 yılından beri Societe National Des Beaux Arts Paris Salon sergilerine katılmaktadır. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği Üyesidir.Sanat eğitimciliği yapmakta ve çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

Sanatçı , insana ait değerlerin darmadağın olduğu bu yüzyılda insana ve insan yaşamına dair konularıyla hepimizi içsel bir yolculuğa çıkarıyor.Kendine özgü bakış açısıyla kurguladığı resimlerindeki figürler,bazen tanıdık bir yüz gibi gelir.Ancak onlar bir düş aleminde yaşayan yaşanılan geçek mekandan alınmış kendilerine özgü bambaşka bir sahnede rol alırlar.
Figürlerin zaman zaman olanaksızmış gibi görünen duruşları ve ilişkileri, kendi varoluşlarını imgesel bir boyuta taşımak için kurguladığı bir oyundur.
Resimlerinde renk, tuval yüzeyinde sınırlanmış biçim ve form ilişkisinde sınırlanmaz. Aksine onun resminde renk desenle birlikte hareket eden bir unsurdur. Bu yüzden resimler, desen ve rengin birlikte harmanlandığı bir sürecin sonucudur.
O, insanı insan yapan tüm güzellikleri umudu samimiyeti ve içtenliği figürlerin yüzlerinde, yağlı boya resmin tüm olanaklarının kullanıldığı ustalığı ise resimlerin sizi saran büyüsünde görebilirsiniz.
















Ödüller;
 1991-Turgut Pura Vakfı Resim Yarışması (Mansiyon)
1992-Erzurum Resim Heykel Müzesi Resim Heykel Yarışması (Mansiyon)
2002-Turgut Pura Vakfı Resim Heykel Yarışması (Mansiyon)
2007-Narlıdere Belediyesi Resim Yarışması (Başarı Ödülü)
2007-Uluslar arası Obezite Derneği’’Obez ‘’konulu resim yarışması (Mansiyon)
2010-Şefik Bursalı resim yarışması ödülü
2012-Türkiye Jokey Kulübü resim yarışması (Mansiyon)




Comments