🇹🇷 Turgut Akarsu

Turgut Akarsu




Turgut Akarsu1988’de Kastamonu’da doğdu. 2013’de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. Çalışmalarını Eskişehir’de ki atölyesinde sürdüren Sanatçı, çok sayıda karma sergiye katılmış, birçok yurt içi ve yurt dışı sanat çalıştaylarında yer almış olup, ilk kişisel resim sergisini gerçekleştirmektedir. Akarsu Sanat anlayışını şöyle ifade etmektedir:
‘’Yaşamda insan aklı, insan duygusu ve emeğiyle doldurulması gereken büyük boşluklar olduğu düşüncesiyle yüzeyin başına geçen bir ressam olarak, bu işte en büyük  yardımı malzeme estetiğinden alıyor. O, yüzeyi soyutla somutun her an çekiştiği bir serüvene dönüştürmeye çalışıyor. Akarsu resim yaparken atölyesinin baş köşesine ‘’rastlantıyı’’ koyarak, evrenin ham maddesinin ‘’kaos’’ olabileceğini, bizim de onun bir parçası olduğumuzu hatırlatıyor. O, rastlantının gerçekte ne çok zaman ve emeğin eseri olduğunu iyi bildiğinden yüzeyi aralıksız arşınlıyor. Akarsu’nun çabası; kaostan izlenimler, nesneler, suretler getirmek; izlenimlerin oluştuğu mutfağı biraz olsun aralamak aslında.
Belki bizler de sanatçının akışkan renkleri gibi, gündelik hayata dağılmış lekeleriz. Belki de çoğumuz zaman zaman, bir fırça darbesiyle bizi, bizden daha önemli bir nesneyle ya da düşünceyle birleştirecek; bizi daha büyük bir akıntıya ekleyecek bir ressama gerek duyuyoruz.

































 

Comments