🇹🇷 Abdullah Aydin Baykara

Abdullah Aydin Baykara




 A. AYDIN BAYKARA (1954, Ankara) Born in Ankara, Turkey in 1954, Aydin Baykara graduated from Ege University, Faculty of Chemistry in 1980. The artist, who has worked with master painter Asim YUCESOY for years. Baykara, has opened twenty-five solo exhibitions and participated in eighty-nine group exhibitions. Artist has 16 International Awards.




 1954 Ankara doğumlu sanatçı, 1980 yılında Ege Üniversitesi Kimya Fakültesi'nden mezun oldu. Uzun yıllar değerli sanatçı Asım YÜCESOY ile çalışan sanatçı halen kendi resim atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.




 Resimlerinde model yerine hayal gücünü kullanmayı tercih eden Baykara'nın, yağlı boya ve sulu boya ile yaptığı, resimleri, yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi topladı.
Sanatçının üç çalışması, kitap kapağı olarak basılmış, bir eseri de ODTÜ 50. Kuruluş Yıldönümünde çıkarılan "Psikolojik Sağlığımızı Nasıl Koruruz" başlıklı ansiklopedi de yine kapak resmi olarak kullanılmıştır. 


Baykara'nın iki resmi, devlet sanatçısı Hamiye Çolakoğlu tarafından, Bilkent Üniversitesi'nce, kendi adına açılacak olan müzeye alındı. Ayrıca sanatçının iki resmi, Amerika'da yayınlanan International Contemporary Masters 2010 sanat kataloğunda yayınlanmıştır. 
Sanatçının bazı resimlerinin, Amerikan Soho Myriad firması tarafından sözleşmeli olarak dünya otelleri için baskıları yapılmıştır.
Sanatçı 2012 yılında dünyanın en önemli üç sanat fuarından biri olan Miami Sanat Fuarı'na seçilmiş sanatçı olarak davet edildi. 
Sanatçı, 2002 yılında Türk ressamları ve eserlerini dünyaya tanıtmak amacıyla, " http://turkishpaintings.com/  '' adlı tescilli bir websitesi kurarak, bünyesinde beşbin Türk sanatçısını topladı.













2014 Light Space & Time Online Galeri "4. Uluslararası Bitki Sanat Yarışması" FL-USA (Onur Ödülü)
2014 Light Space & Time Online Galeri "4. Uluslararası Bitki Sanat Yarışması" FL-USA (Özel Teşvik ödülü)
2013 15. People Upsteam Gallery - USA, Uluslararası Soyut Sanat Yarışması (Special International Reconition Award)
2013 Mora - Rus Sanat Müzesi ve IAF 2013 Uluslararası Sanat Yarışması - USA (Finalist)
2012 4. Artavita Sanat Yarışması - USA (Onur Ödülü)
2012 26. Uluslararası WQC Convention-Dünya Kalite Belgesi "Turkish Paintings" Altın Kategori Ödülü- Paris-2012

2012 Light Space & Time Online Sanat Galerisi "Hayvanlar Konulu Resim Yarışması" Florida-USA (Özel Teşvik Ödülü)
2012 Artavita 2. Çağdaş Sanat Ustaları Yarışması - USA (Onur Ödülü)
2011 11. Art Inter/National Exhibition- Box Heart Gallery- Pittsburgh PA - USA (Finalist)  


"Resimde sanat, doygunluğa ulaşan kültür ve yaşam birikiminin sanatçının duygu ve heyecanı ile birleşip tuvalde patlamasıdır. Sanatçı ise, yaratıcıdır, dolayısıyla özgür olmalı ve sürekli arayış içinde kendisini yenileyebilmelidir." - Abdullah Aydin Baykara


Comments