🇹🇷 Alexia Bahar Karabenli YILMAZ

 Alexia Bahar Karabenli YILMAZ





Alexia Bahar Karabenli 12 Nisan 1987'de Kanada'da doğdu.
Üç yaşında resim çizmeye başladı. Ressam olan annesi, arkeolog ve işletmeci olan babası ile beraber "Yasemin Sanat Galerisi'nde" sanat içinde büyüdü. Küçük yaşta sanata olan yeteneği ailesi tarafından fark edildi ve desteklendi.


Daha 7-8 yaşlarındayken galerilerinde çalışmalarının bir kısmı sergilendi. Aynı zamanda müzik, fotoğraf,grafik tasarım vb. sanat dallarıyla da ilgilenen Bahar, çocukluğundan bu yana hep ressam olmak istedi. Lisedeyken okulunu temsilen girdiği yarışmalarda dereceler aldı.

 
Kanada'da, Sheridan College'de sanat eğitimi gördü. Bölümünün en başarılı öğrencisi olan Bahar bu dönemde okulun büyük bir kutlaması için poster ve
amblem tasarımını yaptı. Büyük beğeni kazanan bu amblem etkinlik tişörtleri dahil bir çok yerde kullanıldı.Aynı sene Human Roots and Celebration isimli bir etkinlikte eserleri sergilendi. Okulunun düzenlediği bir karma sergide de yer aldı. Ayrıca Kanada'da kaldığı süre zarfında tanınmış sanatçıların 3D,2D tasarım workshoplarına da katıldı.






 
Mart 2008'de annesiyle beraber Türkiye'de ilk kez Marmaris Netsel Marina Sergi salonunda 3 hafta suren 'Gözümser-Gözler Yalan Söylemez' adlı kişisel resim sergisini açtı.
 
2009'da açtığı Mona Titti Art Sanat Galerisi ile birlikte Mona Titti Art markasını oluşturdu. Ailesiyle beraber ürettiği tasarım ürünler yerli yabancı turistler ve yerel halk tarafından büyük ilgi gördü.Çalışmalarına halen Netsel Marina'daki sanat galerisinde devam ediyor.















Comments

Post a Comment