🇹🇷 Nusret Topuzoğlu

Nusret Topuzoğlu

 He is a self-taught artist born in Istanbul,Turkey. He painted on and off during his banking career as a hobby. In 2001 he opted for early retirement to spare time to paint. It was not until 2004 however that he took up art as a career. Since then he exhibited in various venues in Turkey. He finds watercolour a very exciting medium to paint with and although he uses a variety of techniques and styles, he likes painting in a loose, quick and wet style trying to render works look fresh and transparent.


 İstanbul'da doğdu. Bankacılık kariyeri süresince her fırsat bulduğunda resim yaptı. Ciddi bir şekilde suluboya çalışmaya başlaması, 2004 yılında Işıl Özışık atelyelerine katılması ve hocasının teşvikiyle oldu. Resimlerinde, suluboyanın kendine özgü saydamlık ve ışık etkilerinden yararlanılarak geliştirilmiş hızlı ve serbest bir çalışma stili gözlemlenir.

Karma Sergiler
Ürün Sanat Galerisi"Kediler" 2005
Deniz Müzesi Sanat Galerisi,Çekirdek Sanat Karma Sergisi 2006
Artev Sanat Galerisi 2006
Bronze Gallery,Hampshire,İngiltere "Summer Exhibition with John Yardley"2008



Kişisel Sergiler
Ayşe Takı Sanat Galerisi 2006
Ayşe Takı Sanat Galerisi 2008



 Sanatçı, "ben keyif aldığım, mutlu olduğum için suluboya resim yapıyorum. resimlerimi izleyenlerin bu keyif ve mutluluğu paylaşmasını sağlayabilmek bana büyük sevinç verir" demektedir. 















Comments